14 februari 2014

Vattkopps in da house.

Just när vi gett upp så kom de. 17-18 dagar efter smittotillfället. Bella fick feber i onsdags kväll och när hon vaknade igår morse var hon väldigt hängig. På skoj bad jag henne att dra upp tröjan och visa magen. Det var tre tydliga koppor. På ryggen var det 5-7 stycken. Utan tvekan vattkoppor. Men Bella, sa jag, du har ju vattkoppor!!! Va?! Har jag? sa hon, och så flinade vi båda två. Bella har längtat. Dels för att jag har lovat henne glass & godis (hehe) och dels för att hon inte vill ha det när hon blir stor.

Frida har dock inga koppor, vilket betyder att vi måste skjuta på ingreppet igen, eftersom det är planerat om två veckor. Puh. Men ändå, det får vara okej.

Abbe... vi börjar fundera på om han kanske har haft, fast vi inte har fattat. Han har haft feber i några dagar, varit väldigt hängig/klängig/grinig och haft några små prickar i ansiktet och någon på magen. Vi har tänkt att det var några utslag bara, de var inte alls som Bellas är. Men, vi får väl se om ett par veckor.

Bella är förresten piggare idag. Igår hade hon 39,5 i feber och idag 37,8. Det blir avsevärd skillnad i pigghet. Jag räknade nyss hennes koppor i ansiktet, än så länge 18 stycken... Det verkar inte som att hon har fått en mild variant.

Idag åkte makeN till Köpenhamn. Det tyckte han verkade lämpligt, hehe. Så idag, i natt och imorgon, är det jag som håller det här skeppet flytande. Inte mer än så. Det får räcka.

4 kommentarer:

 1. Jag har inte fattat, varför vill ni så gärna att Frida ska få kopporna nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nej det är inte lätt att hänga med på all logik som ryms i min hjärna. :) Det går vattkoppor i Bellas klass, än så länge är det bara en åt gången som har blivit sjuk. Så länge det håller på får Frida inte opereras, såvida hon/Bella inte har haft vattkoppor.
   Vi hade förstås hoppats att det var Frida som skulle blivit sjuk nu, då hade hon hunnit bli frisk till operationen. Nu blev det ju inte så. En chansning som inte gick hem kan man säga.

   Radera
 2. Vi hade nog tur, båda tjejerna samtidigt och klart på 8 dagar. Synd på OS dock, som bekant löper över 2 veckor. Vattkoppor är väldigt smittsamt, Frida lär få det gissar jag på. God bedring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh. Vattkoppor är inte smittsamt.. har ni inte läst bloggen?? ;) Men denna gånge måste faktiskt F bli smittad, annars fattar jag inget... Åtta dagar... då har vi åtminstone 5 kvar. Puh. Kram!

   Radera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!