29 april 2014

Maten.

Jo. Det har ju skrivits en del om mat ett antal gånger tidigare på den här bloggen. Och på fridafilur-bloggen. Men ändå. Det är ju ett outtömligt ämne. Typ.

Jag tänker att en del kanske är nyfikna på hur vi äter på semestern i hamburgerlandet. Och det är väl lika bra att erkänna på en gång att jag kommer ju inte direkt gå ner i vikt på den här resan. Inte för att det var syftet heller. :) Vi äter ganska mycket snabbmat. Inte från de stora kedjorna men det blir en hel del tacos/nachos/enchiladas/quesadillas, thaimat emellanåt, burgare då och då, en o annan pizza. Till frukost blir det antingen flingor & mjölk eller gröt om vi äter hemma, äter vi ute så blir det oftast pancakes och andra göttigheter.

Man kan väl säga att vi oftast äter ute två ggr per dag. Ibland bara en. Ibland tre. Barnen älskar mac 'n' cheese så det har vi gjort till kvällsmat några gånger. MakeN och jag har då ätit ngt annat. Det blir en hel del flingor & mjölk, mackor med avocado, ost & groddar till middag.

Vår godaste pizza åt vi i Koloa Old town. Den mysigaste frukosten åt vi på Wake Up Cafe i Hanalei. De godaste nachos with chunky guacamole finns på Kalapakis i Poipu. Barnens bästa burgare åts på Hanalei Gourmet. Godaste kaffet är en "tall latte with an extra shot" från Starbucks. Minst goda maten var Coconut Shrimp på ett kinesiskt snabbmatställe.

Bella är rätt petig med maten just nu. Petar bort allt från pizzan och äter bara brödet. Beställer pasta med smör och ost när det finns, och heller på ett kilo ketchup. Tycker inte om att äta just något annat än flingor & mjölk till frukost. Fast äter gröt med god aptit när andan faller på. Hon vill inte pröva något nytt. Vet aldrig vad hon vill ha. Är ofta matilsk.

Frida äter det mesta. Hon tar god tid på sig. Äter långsamt och länge. Hon provar gärna nya grejer men gillar inte allt. Men provar. Äter gärna olika korvar till frukost.

Abbe. Han provar allt. Äter allt. Vräker i sig. Njuter. Sprudlar av glädje när han får mat. Är ivrig och nyfiken. Kastar mat omkring sig. Kladdar. Det går an att mata honom i början men efter ett tag vill han hellre äta själv. Förresten. Äter inte allt. Han vägrar pasta. Det enda som slinker ner är spaghetti med köttfärssås. All annan pasta går bort.

Vi äter på de billigare och enkla ställena. Oftast går en frukost på runt $30-40 om vi äter ute, lunchen ligger på $40-50 och middagen ungefär samma. En gång åt vi på ett lite finare ställe och det var otroligt gott. Men att lägga $110 på en middag funkar ju inte varje kväll, på långsemestern. :)

Läsk har det blivit några stycken men alkohol har vi inte lyckats få i oss något alls. Det passar liksom inte till den mat vi äter nu. :)

Sammanfattningsvis. Vi äter inte så bra nu. För lite grönsaker. För lite eko. För mycket sött. Men. Det handlar om en månad. Vi försöker äta det vi har gått och längtat efter där hemma. Som pancakes. Det är något jag verkligen älskar. Och bagles.

1 kommentar:

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!