18 april 2014

Poipu, Kauai.

 I onsdags morse åkte vi till ön Kauai som ligger väster om O'ahu. Eller om det öster... Hur som helst. Bredvid. Flygturen tog typ en halvtimme och det var hur smidigt som helst. 

Vi fick en cool hyrbil, Ford Flex. Stor och med high tech utrustning. Vi bor nu i en lägenhet vi har hyrt via airbnb.com. Lägenheten skulle väl behöva en rejäl uppfräschning men läget är fantastiskt. På den lilla balkongen har vi utsikt över soluppgången och om vi går 100 m finns det bänkar där man kan sitta och beundra solnedgången, och om man ha tur kan man se valar. Vi såg en sköldpadda igår :)

Utsikten från balkongen.

Det kommer små skurar emellanåt vilket ger fantastiska regnbågar. 

Igår försökte vi komma tillrätta, handla, hitta restauranger, titta var man ska bada, hitta poolen... Så det blev inget dopp i havet igår men två omgångar i poolen. Jag har varit förkyld ett par dagar. Dumma ungar som smittar sin älskade mor. Men, idag känns det helt okej.

MakeN var ute på kut igår eftermiddag och rekade stränder. Han hittade den här, Brennecke Beach, och där har vi hängt idag. Ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Mitt på dagen håller vi oss hemmavid för att undvika den värsta solen. 
Vi har inte hittat någon solhatt med knytning till Abbe, så han får allt hålla till godo med fina vår/höstmössan. :)

I lägenheten fanns det BodyBoards att låna så vi tog med en sån till stranden idag. Alla gillade den. Även idag fick vi se flera sköldpaddor. Stora och trötta. 

Det har varit runt 27 grader idag, mestadels blå himmel. 

Så här kan vi leva ett tag till.

Enda molnen på vår himmel är en viss unge som har hamnat i förpuberteten så det sjunger om det. Sktiförbannad är ett understatement. Men, det går väl över. Lagom till den riktiga puberteten. Eller nåt. 

3 kommentarer:

  1. Värsta paradiset!! En härlig start på pappaledigheten för makeN och en värdig avslutning på mAKans :-)

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en.period vid sju, inte sex. Experterna har fel. Eller vem som nu inte krisar. Charlotta

    SvaraRadera
  3. Det låter fantastiskt, fortsätt njuta!

    SvaraRadera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!