20 maj 2014

Road to Hana

Vi varvar bilsightseeing med stranddagar och en dag var det dags för en lång dag i bilen. Inte så lång sträcka men kurvig väg och många stopp för att titta på utsikter, vattenfall, natur... 

Vi gick upp ganska tidigt och började med frukost i en by som heter Paia. Vi mumsade pannkakor, som vanligt, och även favoriten papaya med yoghurt och müsli, samt korvar och rostade mackor. Det går ingen nöd på oss. 

Road trippen vi ska ta heter Road to Hana, och är något av ett måste. Hana är en by som ligger på västra Maui, långt ifrån allt. 

Vårt första stopp blev en promenad i regnskogen. 
QUIET
TREES AT WORK

Och vilka träd sen. 

Eucalyptusträdets stam ser ut så här.

Några av alla fina löv vi hittade.

Torch Ginger hette den här vackra blomman.


Nästa stopp blev ett vattenfall med bad. Vi fick ha det för oss själva största delen av tiden och njöt av svalkande bad, utan salt. Helt fantastiskt skönt!!  


Familjefotografering.

Bella lyckades fånga en litet, litet fiskyngel...

Mästerfotografen Bella Grahn har tagit detta foto.

Efter badet körde vi på någon timme innan det var dags för lunch på ett mysigt ställe. Som jag tydligen inte fotograferade.

Stoppet efter det var Black Sand beach, en lavastrand med både stenar och finkorning sand.En dröm för stenkastälskande ungar.Lite dokumenterande med mobilen är förstås ett måste.

Så även en yogapaus.

Skönt att få röra på sig.


Fram och tillbaka. Lite taggigt att bada här. Det gjorde vi inte.


Men känna på vattnet måste man förstås.

Hoppsan!

En av grottorna.

En mongoose, ett importerat skadedjur... där man inte riktigt tänkt efter innan.

Fint, färgglatt och enormt löv.

En av alla fina broar över vattenfall.

Landskapet...


Det blev en lång dag. 13 timmar senare kom vi tillbaka till huset. En väldigt fin dag med så mycket mer vattenfall och utsikter än vad bilderna visar. Jag tog mer kort med huvudet än med kameran.

1 kommentar:

  1. Jättehärliga bilder! :) Kollade vad en mongoose var och gud vad läskig och elak den såg ut! Manguster heter det tydligen på svenska.

    SvaraRadera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!