1 juli 2014

Tillväxten.

Just det, endokrin i torsdags.

Frida stämplade in på 13,25 kg och 99,3 cm. Det var ett år sedan vi var där senast och då pratade vi om att kolla tillväxthormonerna på ett noggrannare sätt. I år kunde vi se att Frida hade tagit ett skutt upp på både längd- och viktkurvorna. Ett litet skutt visserligen, men åt rätt håll.

Och just att vikt och längd hänger ihop nu gör att läkaren inte längre tror på att Frida har brist på tillväxthormon. Det, och att Frida har tagit två blodprover som visar på att det ska finnas tillräckligt med hormoner, gör att vi får skippa den jobbiga undersökningen. Vi tutar och kör på helt enkelt. Vi blev till och med utskrivna från tillväxtenheten men remitterade till barnmottagningen i Mölndal. Där går redan både Bella och Abbe för sin astma så där är vi vana att vara. Läkaren ville att vi ska väga en gång i halvåret och det får vara okej, ett tag.

Det bästa ändå. Det är att Frida har tagit de här skutten på kurvorna under det år när vi slutade med sondnäringen, supervällingen.

Är inte det ganska intressant?! Den där sterila näringen. Den är inte så jädra bra, egentligen. Riktig mat, och nutella, that's the shit.

1 kommentar:

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!