17 augusti 2014

Bytas av.

Det här med att vara föräldralediga. Att få byta. Bytas av. Det är så viktigt. Så otroligt viktigt.

Att få veta hur det är att för det mesta gå upp i ottan för att komma hem så man hinner umgås, hjälpas åt, och leva innan barnen ska sova. Att orka jobba hela dagen, vara koncentrerad. Komma hem och vara trött. Tömd på energi. Att få äta frukost ensam. Att få egen tid i bil till/från jobbet.

Att få veta hur det är att ibland gå upp mitt i natten för att något barn är vaket. Att få äta frukost med halva rumpan utanför stolen för att man är på väg att fixa saker till alla barnen. Att dricka kallt kaffe för att man inte hunnit med. Att tvätta. Laga mat till hungriga och griniga barn. Bli dränerad på energi. Att ha ansvar för att allt kommer med till skola och förskola. Hämta och lämna i tid. Att inte få den där stunden av lugn för att minstingen inte vill sova. Att inte få någon egen tid. Att få så mycket närhet. Att få vara med barnen och få vara den de automatiskt vänder sig till när de undrar vad som ska ske imorgon. Att få spela Uno och Rimmemo dagarna i ända. Att hålla koll på att knivar är undanstoppade. Att klättbara saker inte är klättbara. Hålla koll på vad som stoppas i munnen. Att få njuta av den där goda koppen kaffe, och en bit choklad, när minstingen sover. Att göra ingenting en stund. Se till att det finns rena kläder till resan.

Att veta hur den andras vardag är. Åtminstone en del av den. Min version av din vardag, och tvärtom. Det är så viktigt. Att se vad den andra gör. Att båda kämpar för att det ska bli bra. För att vår vardag ska bli den bästa. För oss.

2 kommentarer:

  1. Fint skrivet! Vi byter också nu. Och plötsligt uppskattar jag tiden med barnen så oändligt mycket mer! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och, ja eller hur?! :)

      Radera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!