2 januari 2015

Julaftonen.

Jo, förresten. De kom ju hem till slut, de där tre efterlängtade. De kom en söndagkväll och det var minsann göttare än krämen det. Att ha alla hemma igen. 

Vi klädde granen den 22 december. Granen som Bella och jag köpte och faktiskt fick in i den lilla V40:n. 

Vi fick uppdatera oss på julpyntsfronten med nya kulor. 

Men som tur är finns det en hel del förskolepynt också!


Jo. Sen kom ju kvällen innan julafton också. Och med den kom mormor, morfar och mormor Margareta (min mormor). Och tomten kom förbi en sväng på kvällen och lämnade en skattkarta.

Bella sov väldigt oroligt på natten, så även Abbe. Men en berodde väl på hosta och en på pirrig mage. Men till slut somnade hon och sov till klockan nio! Frida med. Och då var det dags för skattjakten.

Det blev en del letande och funderande men till slut kom paketen fram. Det var spel och pyssel.

Abbe hängde inte med på skattjakten men stod en stund och beundrade sig i spegeln.


Det var en helt enkelt toppenjulafton. Jag hann jogga en kortis på morgonen, det var skattjakt, och lagom till sillunchen kom moster Ida. Abbe sov middag och Frida ville vila med mig en stund innan Kalle Anka, så vi somnade i vår säng och sov så gott.

Efter Kalle kom tomten - äntligen. Med mustaschen på näsan och bästa paketen.

Nyfiken men lite reserverad.

Mycket reserverad och lite nyfiken.

Mormor Margareta fyller 94 år om en månad. Hon är ganska pigg men hör och ser väldigt dåligt. Det är väldigt häftigt, eller vad man nu säger, att hon orkar vara med ändå.

Efter tomten var det julbord med allt som behövs och sen var det sovdags för knytena. De somnade väldigt nöjda med dagen, alla tre.

Vi vuxna också. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!