8 mars 2015

Bra.

näs. Branäs. Så väldigt bra för en sportlovssugen familj. Eller förresten, två familjer. Fyra vuxna, 6 barn. Barnens åldrar: 8, 7, 5, 4, 22 månader, 20 månader. Fullt ös med andra ord. Vi åkte med min syssling/tremänning och hans familj. 

Det var ju ett tag sen. Jag hinner ju inte riktigt med. Men vi åkte iväg på Fridas födelsedag med dåliga magar och matta ben. Men det gick. Vi övernattade en natt i Karlstad på väg upp. Första gången jag inte dånat av förtjusning över hotellfrukosten. 

Vi var i Ulricehamn ett par veckor innan Branäs och hann testa på det där med skidåkning. Frida fick till några svängar på slutet men jag fick bromsa henne en hel del med selen. Liften provade hon men gillade inte att åka själv. Så vi åkte tillsammans första två dagarna. Tredje dagen provade vi. Det gick förstås mycket bra. Fast. Njae, det var ju mycket roligare att åka med någon. Nu vet hon att hon kan och då behöver hon inte göra det igen, resonerar hon. Min rygg och benmuskler resonerar lite annorlunda. :)

Stolt liftåkare. 

Muta efter att ha åkt lift själv. Mohahaha.

Mellanbryllingen kan också åka själv, både uppför och nerför. 

Frida började åka utan sele i gröna backen redan första dagen. När vi kom till samma backe tredje dagen utbrast hon förvånat "men! varför går det så långsamt?! Varför är backen så kort?". 

Bella bus kör med ett sus.  


Vi delade upp oss så att papporna körde med småglinen på längden medan mammorna körde med storisarna på tvären. Varannan dag alltså. 

Abbelito trivdes bra i pulkan och sov som en stock så länge det kördes. Alla tre barnen har fått åka i liknande pulkor och alla tre har gillat det. 

Bella försöker tolka bakom pulkan. Gick sådär...

Minibryllingen och papa D. 

Vi hade tur med vädret! Näst sista dagen satt vi i en snödriva och drack varm choklad och fikade.


 Och busade. 

Brylling Knas.


Branäs var över förväntan! Längdspåren var fina och vi tror att man kan komma iväg på ännu lite längre turer om man kör på skoterspåren. Backarna var alldeles lagom. Det fanns långa och det fanns korta flacka. Vi körde mest blått och grönt. 

Vi bodde på Branäsberget i en stor stuga, dvs ett hus, med bastu och massor med sovrum. Hur bra som helst! I år var vi där fyra heldagar men nästa år satsar vi nog på en vecka. 

2 kommentarer:

  1. Bra, var ordet. Och hej! Bild fyra. Där är hon igen. Mini-Anna. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) mini-me, I like that. Alla säger ju bara att det är Nickes ungar...

      Radera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!