12 mars 2015

Hjärtebarnet.

Frida var lite tveksam till att åka till sjukhuset igår. Och hon var ytterst tveksam till att sätta på elektroder och ta ett EKG. Ultraljud kändes mer okej men ändå, njae, helst inte.

Till slut. Efter lock och pock och elektroder på mamman så gick det till slut som en dans. Prisa sköterskor och läkare som tar sig tid.

Det var Dr Håkan som gjorde ultraljud idag, han var den som gjorde de två fösta kateteriseringarna på Frida, för fem år sedan. Det var också han som berättade för oss om Fridas hjärtfel den där första dagen på hjärtmottagningen.

Men gårdagen då. Jo. Både och tror jag. Syremättnaden har gått ner, den verkar ligga på 91-92% nu. För ett år sedan var den 96-97%. Håkan förklarade att det beror på hålet mellan kamrarna, ASD (atriumseptumdefekt). Det  är ett större flöde åt båda håll nu än vad det varit tidigare, förut var det mer åt ena hållet. Vad det beror på fick vi inte riktigt någon klarhet i. Håkan nämnde att man kan prova att stänga hålet men att det kanske gör att trycket i högerkammaren blir för stor. Högerkammaren är fortfarande lite för styv och kanske därför inte klarar av om trycket blir för stor.

Hm. Det är svårt att hänga med och fatta allt. Det känns när jag skriver nu som att det mest är lite negativa grejer men samtidigt så sa Håkan att vi nog inte behövde komma tillbaka mer i år. Det berodde lite på om/när en magnetröntgen ska göras.

Summa summarum. Vi fortsätter som vanligt. Frida är som vanligt.

2 kommentarer:

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!