19 juli 2015

Abbe-häng.

Första dagen på semestern hade Abbe lite feber. Magen tjorvade lite men inga andra symtom. Och inget farligt med magen, bara lite löst i konsistensen.

Febern försvinner snabbt men magen fortsätter tjorva. Efter ett par dagar börjar aptiten minska. Rätt rejält. På måndagen äter han pyttelite frukost, en halv chokladboll, inga pannkakor (!!) och ingen kvällsfrukost. På tisdagen äter han en halv dl gröt, lite pommes till lunch, ingen glass (vi hade ju inte provat glass, så vi testade - funkade inte... ;). På onsdagen åt han två skedar gröt till frukost.. och vi började bli lite oroliga.Humöret var i botten. Ovanligt för den här krabaten. Han var hängig. Trött. Men ändå stundtals som vanligt. Vi ringde 1177 som hänvisade till lokala bvc som tyckte vi skulle köpa magdroppar och avvakta. Vi tog en sväng till apoteket och köpte vätskeersättning och droppar. Droppar gick bra men såklart inte vätskeersättning. Inte heller saft, eller juice, eller läsk. Förstås.

Vi provade glass igen. Funkade ej. På eftermiddagen är han väldigt spak och vi börjar bli oroliga och allt kretsar kring att försöka få i honom något. Vilket såklart inte går.

Men. Mormor har hällt upp chips i en skål och de hittar Abbe. Tar ett. Tar ett till. Tar hela skålen och håller den med sina knubbiga armar och hojtar "Den ä min!!". Och han äter, äter, äter och äter. Vi andas ut igen.

Och shit alltså, vad han har ätit i kapp efter detta. Det är så häftigt att se.

Så. Lite spänning på semestern alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!