29 juli 2015

Sammanfattning av Åhhhre.

Det blev nästan fyra hela fantastiska dagar i Åre. Tre mtb-pass, två löppass, några lugna yogapass, spa:ande, massage och mängder av fröjder för ögat.

Mtb-passen; Blanktjärnsrundan, Pyramiderna och den första turen i ösregnet till Fröå gruva.

Löppassen; Ullådalen (halvvägs till Mullfjället) och idag en tur från kabinbanans topp på Åreskutan, upp till toppen och så hela vägen ner till dalen. 1 km uppför och 6 km nerför.

Yoga; jag har fastnat för yinyoga på Yogobe.com. Det är lugna pass som är mer stretch och som passar min ländrygg och mina höfter väldigt bra. Jag behöver göra före/efter träning. 

Spa; själva spa-delen var väldigt estetiskt tilltalande men jag tycker att YSB har ett bättre utbud. Varma källan med utsikt mot Åreskutan är dock svårslagen. 

Massage; OMG. Igår var jag på en helt fantastisk massage. Och innan dess en "välgörande kroppskrubb". Det var det. Jag bad terapeuten att ta i. Det gjorde hon. Hon var så jädra grym på massage att jag nästan ville gråta när det var över. Jag ville göra som ungarna och protestera och ropa "en gång till!!!". 

Fröjder för ögat; alla utsikter vi har fått se förstås och inredningen på hotellet. Väldigt mycket i koppar och väldigt mycket fint.

Utsikten från hotellets parkering. 

Utsikten från vårt rum. Ingen utsikt jag är van vid. Otroligt befriande. 

Copperhill är som en gigantisk fjällstuga. Ni som har sett filmen Turist kanske känner igen er... När det gäller maten så brukar vi ju gilla att äta på restaurang. Gärna flera rätter och gärna länge. Men den här resan prioriterade vi annorlunda. Första kvällen körde vi ju mtb och ville sen hinna spa:a en stund så vi missade vårt bokade bord. Vi beställde upp käk på rummet i stället. Kändes väldigt lyxigt!  Vi satt i soffan och käkade hamburgare resp anka och tittade på Blacklist på Netflix. Dag två åt vi faktiskt två rätters middag på restaurangen men först klockan 21, för att hinna med eftermiddagslöpningen. Dag tre prioriterade vi långpasset och min massage (hehe) och käkade keso/yoghurt, chips och coca-cola på rummet, framför ännu ett avsnitt av Blacklist.

Vi har sovit åtta timmar per natt, somnat vid 23 och således i princip varit först till frukosten vid 7:30. Luncherna har bestått av Snickers, energybars, nötter, torkade bär och vatten, alternativt hamburgare, pommes och cola.

Vi har hållit oss uppdaterade på sociala medier och jag har ju hunnit med att både instagramma och blogga... Men vi har hunnit prata också. Och bara vara. Ge varandra uppskattning och i mun på varandra hojta "vad bra vi har det!".

Vi har dessutom Skype:at/messat med ungarna på mtb-turen, Intersport i Åre, hotellet och på Skutan.

Jag känner mig trött i kroppen men pigg i knoppen. Längtar efter bråkiga ungar och tusen kramar. Nu ska vi träningsvila till på lördag (förutom lite yoga för min del) då vi ska vara med på Höga Kusten Multisport i Nordingrå. Tjoho.

2 kommentarer:

  1. Verkar varit en nice tur! Frågan är om vi lyckas gneta ihop 4st höstdagar i Åre. Tja chanserna ökar ju med ett Herr Grahnbesök :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske kan bli så intensivt så att det räknas som fyra dagar då? :)

      Radera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!