6 augusti 2015

AIM.

På lördag ska Annie och jag vara med om årets tävling. För snart ett år sedan var vi med i vår första multisporttävling, då i Karlstad, race report om det kan du läsa om här och här. På lördag är det AIM Challenge i Lindvallen. Förra året hade vi fått till två träningar tillsammans, den här gången hann vi med en. Vi får köra på vår enorma rutin helt enkelt.

Just nu sitter vi i bilen norrut. Vi stannade på en fantastiskt fin rastplats (not) och åt goda mackor (yes). Annie har tagit över förarsätet så jag får knappra på datorn.

I allafall. AIM Challenge går i Lindvallen, Hemsedal och Stockholm. Tävlingen går till så att alla får en karta med massor av kontroller utmarkerade. Därefter har man sex timmar på sig att ta så många kontroller man hinner. De olika kontrollerna är olika värda, där de med högst poäng oftast är längst bort eller högst upp. Det finns också ett antal bemannade kontroller där man ska genomföra olika "äventyr", det kan t ex vara klättring, slackline, madrasspaddling...

Det gäller att lägga upp en rutt som är strategiskt bra... Vi har alltså lite drygt ett dygn på oss att lära oss tolka höjdkurvorna så att vi kan lägga rutten åt rätt håll.

Vi är taggade och fnissiga. Sex timmar alltså. Det låter ju så länge men det går tydligen fort på slutet. Vad ska man ha med sig? Vad ska man ha på sig? Hur många Snickers går det åt? Ska det regna?

Imorgon ska vi lokalisera oss i och omkring området. Och på lördag smäller det. 10-16. Håll tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!