4 september 2015

ALV.

Vi har haft två helger på raken med aktiviteter som står högt upp på kidsen lista. För två veckor sedan gjorde vi Liseberg. Och vi gjorde det rejält. Vi fick sällskap av kusinerna och det blev drygt 10 timmars skrik och skratt. Och en å annan tår. Vi kom dit strax efter 12 och åkte hem när parken stängde vid 23. Galet härligt. 

I lördags var det dags för det som Frida väntat och längtat efter. Astrid Lindgrens värld. Jag packade in ungarna i bilen och pussade makeN hejdå. Han skulle få fixa med huset och jag skulle få leka med kidsen. Framme vid ALV mötte mamma och syster upp oss och så körde vi igång. 

Först var vi tvungna att ha en lite lätt krissituation innan vi hittade ett lunchställe. Det första verkade för dyrt, det andra var för fullt, korvmojen hade för lång kö, vi gick tillbaka till den första restaurangen, som visade sig vara stängd... hittade äntligen en fjärde där vi fick köa en stund. Men. Sen. Med mat i magen gav vi ut oss ut.

Först ut blev Pippi. Två gånger. Vi såg både Starke Adolf och den när Pippis pappa kommer hem från Söderhavet. Ungarna var väldigt fascinerade och till och med Abbe var still. 

Efter den andra föreställningen fick man hälsa på Pippi...

Väldigt, väldigt spännande.

Vi drog vidare till Mattisborgen där vi blev kvar läääänge. Det hade precis varit en föreställning och vi trodde att nästa skulle komma snart... men det visade sig ta någon timme. Barnen lekte dock glatt och stirrade ut Rövarna som fikade, sjöng och busade.


Undis knöt armband av morotsblast...


Tre olika.

Mattisborgen, i väntan på föreställning.

Efter Ronja var klockan stängningsdags och vi åkte till ett hotell och käkade mindre fantastisk mat och sov sen gott hela natten.

Dagen efter var det dags igen. Vi tittade på Allra käraste syster och delade sen på oss. Mamma och Frida gick till Madicken medan Ida, Abbe, Bella och jag drog till Törnrosdalen för att träffa Skorpan & Jonatan.

Buselibus.

Tengils män i fjärran. Bra med en mostersfamn.

Vi mötte upp Frida och mormor efter våfflor och tittade på Emil tillsammans. Efteråt fick barnen gå ner och hälsa på Emil & co.


De sista timmarna lekte vi med traktorer och rutschkanor.

Goseligos.


Iiiih.

Syskona bus.


Wiiihooooo!

När det var dags att åka hem hade vi krissituation nummer två. Både Abbe och Frida var hysteriskt trötta vilket Frida visade genom att gråta-gråta-gråta och Abbe genom att vara arg-arg-arg. Att få alla att äta en bit korv, tvätta händer, kissa och tvätta händer igen... tog på krafterna kan man säga... Jag känner att det där med att vara två föräldrar, det är inte så dumt det. Själv är inte alltid bäste dräng. Även om det är väldigt mysigt att få egentid med ungarna också. :)

Någon sekund efter att alla är på plats i bilen och jag startat motorn, sover både Abbe och Frida. De hade kunnat sova hela vägen hem men efter tre timmar får jag lite panik över huruvida de ska somna till natten så jag väcker dem. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!