12 september 2015

Lappen, del 2.

Ni som följer mig på Instagram vet att Frida fick tillbaka sin ögonlapp för ett par veckor sedan. Vi var hos ögonläkaren precis före sommaren och Fridas busiga öga hade då skärpt till sig rejält. Typ så att hon såg normalt, med sina +5 glasögon på. Vi fick lov att lägga undan lappen och sluta med ögondroppar. På insidan av glasögat, på det friska ögat, satt ögondoktorn en typ genomskinlig lapp som ändå stör synen. Frida var väldigt glad över att slippa lappen.

Men. Snart kom hon ju på att hon såg bättre om hon kikade över glasögonkanten. Vi insåg att hon hade växt ur sina brillor och köpte nya. Då gick det bra, ett par dagar. Sen började hon kika över kanten igen. Vi försökte med hot, mutor och förklaringar. Hon nickade och lovade att sluta kika över kanten, så klart. Men njae. 

Det har liksom bara blivit sämre och sämre. Det har blivit så att hon har fått sitta längst fram vid teven igen för att se något. 

I slutet på augusti var vi hos ögonläkaren igen och fick bekräftat att Fridas busöga verkligen stängt av helt igen. Hon var tillbaka på ruta 1 igen. Gah. 

Så vi började med lapp igen. Det gick bra ett par dagar. Sedan började Frida lägga av sig glasögonen i tid och otid. Vi fick börja med ögondroppar igen. Nu är det friska ögat satt ur funktion och allt hänger på busögat. 

Det har resulterat i att det busiga ögat har fått skärpa till sig och kicka igång igen. Nu sitter hon återigen i soffan när vi tittar på teve. Visst är det märkligt... och vi förstår inte riktigt hur vi ska få det busiga ögat att sluta busa. Nu ska vi köra med lapp och droppar i åtta veckor sen får vi se vad ortoptisten säger. 


Och visst är det ändå häftigt att hon under den här perioden har lärt sig cykla på riktigt. Med bara ett öga... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!