8 maj 2016

The Lodge.

Jag fick en väldigt fin present av min lillasyster i födelsedagspresent, en övernattning med henne på the Lodge. Det är ett hotell & spa som ligger typ mellan Lund och Malmö. Jag hade inte varit där tidigare men syrran var där för fem år sedan och blev förälskad i hela härligheten. Och nu förstår jag henne. 

Jag åkte hemifrån efter frukosten på torsdagsförmiddagen och kom fram knappt tre timmar senare. Syrran kom en minut efter mig :)

Vi började med att äta lunch i SOLEN!! Bara sen sån sak! Syrran hade gjort jättegoda mackor - hon är ju också glutenintolerant så det är ju bekvämt. Vi köpte en kaffe och satt där på en bänk och hade det gött. 

Efter att ha kolhydratladdat så satte vi oss på cyklarna och trampade iväg ut i skogen. Nerför och uppför. Syrran är nybörjare men hon kämpade på otroligt bra! Jag är väldigt imponerad. 

Det började med stenig stig men snart blev det fina skogsstigar i stället. Det var tufft uppför Romeklint, serpentinspår men vi kämpade på. Och njöt av solen och det vackra. 

Syrran i full kareta.

Ja, det blir ju alltid lite "släpa cykel".

 Efter en timmer fikade vi goda äppelmuffins som syrran bakat. Mumma.

Syrran.

Efter fikat vände vi om och körde tillbaka ner igen. Och jag var modig och körde över en stor sten.

 Men lite pirr i magen är ju bara nyttigt.

Jag tvingade syrran att köra över en stock.


Och då blev hon så här nöjd och rädd och stolt :)

Vi bodde i stora huset, och det var så fint!


Och rummet då!! Ida hade till och med bokat sviten!!


OMG. Utsikten!!! Och man sover med fötterna praktiskt taget ute i evigheten.


Och badrummet som var mitt i rummet. Så jädra najsigt.

Med fina produkter!

 Vi är båda två ett fan av Organic makers och att göra egna krämer/salvor/masker och peeling. Så vi tog med oss både ditt och datt och rörde ihop till en kroppsskrubb och en ansiktsmask.

Kroppsskrubben bestod av havremjöl, rassallera, avokadoolja, några droppar eterisk olja och så blandade vi ut med lite vatten för att få det lättskrubbat. Man kan blanda lite som man vill, till en bra konsistens helt enkelt. Och eftersom vi inte skulle spara det så gick det ju bra att ha i vatten.

Ansiktsmasken bestod av grön lera, yoghurt (vanilj! :) och lite lavendeldoft. Det skulle ha varit honung i också men det gick bra ändå.

Innan vi tillsatte vatten i skrubben så var den lite besvärlig att ha att göra med...


Ansiktsmasken var lite behändigare. Och man blir ju så... grön?


När min mamma var liten och kom hem från skolan en dag så ropade hennes mamma: Gunilla! Bli inte rädd nu! Men mamma är grön i ansiktet!! :)
Lite så kändes det. Och jo, hon hade också gjort en ansiktsmask.

Efter att vi gjort oss fina inifrån och ut så var det dags att gå till restaurangen och käka tre-rätters.

Ida.

Eh. Jag körde lite peeling i håret också vilket gjorde att det blev lite flottigt. :)

Ser ni! Så mysigt över allt!! Och det var tända fotogenlyktor och öppna brasor och allt.

Vi åt röding, lamm och rabarberglass. Himmelskt.

Efter varsitt glas vin och tre fantastiskt goda maträtter så var vi så trötta att vi höll på att ramla om kull. Det är stressigt att vara på spa :) Avslutningen på en fin dag var en otroligt fin solnedgång. Och syrran är som jag - en sucker för solnedgångar.
2 kommentarer:

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!