4 juni 2016

6-timmars.

Efter maffig frukost drog vi iväg till Günther i cykelaffären och bytte våra halvdämpade hojar till två heldämpade. Väldigt fina. Bästa finessen var dock den hydrauliska sadelstolpen. Om man trycker på en knapp kan man höja/sänka höjden på den. Väldigt, väldigt fiffigt.

En maffig snigel var makeN tvungen att fotografera. Och mina underben.  

Idag var det mycket uppför. I tre timmar cyklade vi uppför. Eller gick. Just här var det otroligt blött och sugigt så jag fick släpa cykel. Men det var i alla fall vackert, bakåt :)


Vi matade ca 500 höjdmetrar på kurvig grusväg. Ungefär varje halvtimme stannade vi och pausade, och ungefär varje timme åt vi en energibar.  

Det är liksom bara att mata på. Belöningen kommer. Utsikt och en känsla av att klara det mesta.

På toppen! 2176 möh, enligt min gps-klocka. 877 höjdmeter upp och 42 meter ner. Det var bara ca 15 km hit upp men de tog alltså nästan tre timmar. Galet nöjda!

Efter att ha rullat ner nästan lika många höjdmeter nådde vi byn Corvara där vi tog en toast och en kaffe på ett mysigt torg. 

Mäktiga bergen, ifrån Corvara.


Vi fick en hel del härlig stigcykling på väg tillbaka till hotellet och det är så roligt!! Det är värt att slita ont uppför för att få njuta av lite rolig åkning neråt. 

Efter totalt 6 timmar var vi tillbaka till hotellet. Ganska möra. Men, jag tog ändå trapporna upp till rummet på andra våningen :) Det finns ju de som springer 6-timmarstävlingar... det verkar helt sjukt, men cykla i 6 timmar, det går minsann an. :)

Morgondagens rutt är ännu oplanerad.

2 kommentarer:

  1. Mäktig natur, var maten lika god som vyerna?/Bean

    SvaraRadera

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!