1 januari 2017

Nyåret.

Fem ungar som höll sams och lekte en hel kväll gjorde att fyra vuxna kunde både prata och njuta av maten. Det var inte igår...

Men det började lite skakigt med att Frida klagade över huvudvärk redan på morgonen... framåt lunchen började hon se lite blek ut och ville inte äta... en halvtimme senare kräktes hon... Fasen! Vi ringde vännerna och berättade läget men sa att vi skulle höras om en halvtimme igen.

En halvtimme senare var det bara den där enda kräkan. Som inte var en vinterkräka (de kräkorna är ju lite mer hysteriska - typ tömma hela magen i omgångar) utan mer en *blupp*. Frida började få färg på kinderna och vi funderade på att det nog kunde vara migrän... Så vi ringde vännerna igen och bestämde oss för att avvakta en timme till. En kvart senare var Frida sig själv igen och åt två stora pannkakor. Och efter det var huvudvärken borta och energi och rosiga kinder tillbaka. Ett telefonsamtal senare var vännerna på väg.

Vi åt klassisk löjromstoast, drack champagne (rosa!) till förrätt, vännerna hade med sig vildsvinsfilé som vi åt med blomkålspuré, kantareller, smörkokta purjolökar och ett par hallon - så jäääädra gott!! Till efterrätt blev det citronposset för de vuxna och glace au four för kidsen. Bella fick en efterrättsbok i julklapp och därifrån fick hon idén som hon verkställde utan hjälp. Den gjorde också succé!

Mätta och belåtna höll vi oss vakna, allihopa, till tolvslaget och en stund efter det. Okej, inte såå länge, men ändå.

Imorse blev det långfrukost fram till halvtolv då vännerna drog hemåt igen. Fint dygn!!

Jag hoppas ni också hade en fin nyårsafton! Nu tar vi oss an 2017!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!