17 augusti 2017

Race report AIM Lindvallen 2017.

Jahaja, det här med bloggandet går ju lite sisådär men en race report från världens roligaste multisporttävling ska jag väl ändå kunna klämma ur mig. :) Även om en fjärdeplats inte är lika inspirerande att skriva om som en andraplats... gah! ;)

Vi åkte upp från Göteborg på torsdagseftermiddagen och kom till Lindvallen vid 20-tiden. Det blev ett stopp i Malung för att handla förnödenheter; mycket fett och lagom med proteiner och kolhydrater, det är vår melodi. Vi börjar bli väldigt rutinerade och samspelta nu så handlingen för tre dagar tog ca 15 min.

Fredagen började med panik över att jag glömt min ryggsäck med vätskeblåsa och cykellagarkittet hemma... Vi fick dock snabbt hjälp av AIM-Lisa som la ut en blänkare på fejan och fem minuter senare ringde några goda människor och sa att de kunde ta med sig mina grejer. Jag ringde makeN som fick stoppa in ungarna i bilen och ta en tur till Hisingen för att lämna det glömda... Resten av dagen ägnade vi att fika med kompis, reka och avslutningsvis hänga/mingla vid registreringen till AIM. Och äta, fnissa, spela hög musik och gå på toa förstås. Kvällen avslutades med ännu ett anfall av andnöd när vi upptäckte att Annies eker hade lossnat... Men även där kunde en make hjälpa till, denna gång med försäkran om att det inte var någon som helst fara, men att det var bra att tejpa fast ekern. Thank you silver tape.

Race day!
Vi vaknar hyfsat utvilade och taggade på lördagsmorgonen. Vi stretchade/yogade en stund och lagade sedan frukost (havregrynsgröt, ägg, rödbetsjuice & kaffe). Vädret var som det brukar, regnigt & grått, men med en prognos som var lite dystrare än tidigare år. Vi velade lite om kläder men beslutade att packa ner en extra ulltröja och regnjacka och skippa löpskorna.

Vi åkte ner till starten lagom till genomgången vid 9:30. Regnet droppade men humöret var på topp. Tio minuter innan start ställde jag mig vid kartorna och "paxade" en och småsnackade med folket runtomkring. Annie stod redo en bit därifrån.

Kl 10:00:00 Starten går och jag tar kartan och rusar till Annie. Vi tar fram penna och börjar markera kontroller med höga poäng. Fem minuter senare har vi en rutt klar och drar iväg.
Note to self: Vi borde nog ha tagit några minuter till och funderat ett varv till.

Efter tio minuter tog vi första kontrollen på en liten myr. Klafs, klafs så var fötterna blöta. Nästa kontroll var längst uppe på en låååång backe. Så, då var även flåset i gång. Jag har för mig att det regnade men det som kändes som ett problem innan tävlingen  - kommer vi att bli genomblöta och frysa ihjäl? - är numera ett icke-problem.

Vid tredje kontrollen är det dags för Annie att ta dagens första dopp vid en slackline-kontroll. Lite kyligt i vattnet men det går snabbt att få upp värmen igen. Nu ska vi ta oss an en av de lägre fjälltopparna och cyklar på uppför. Det är dimmigt på fjället och lite svårt att hitta en av kontrollerna som är en bit från stigen. Stigen ner från fjället är något diffus och svårcyklad så vi hoppar av hojarna och springer med dem i stället. Vi springer över stock & sten, lite myr, genom skog och över kalhygge, snubblar på stig och efter ca tjugo minuter är vi vid nästa kontroll. Vi har en god känsla och allt flyter på fint. Vi cyklar på och hittar vissa kontroller väldigt snabbt medan andra tar lite längre tid innan de låter sig hittas...

Under första halvan är det mest vanliga kontroller, dvs i träd, på stolpar, på grindar et c. När vi kommer till andra halvan av loppet är det dags för lite fler högpoängare och det innebär bland annat tre kontroller där Annie måste simma ut för att ta kontrollen. Jobbigt för Annie, desto lättare för mig... ;) Men, jag får tid att lägga upp strategin för sista delen av loppet och jag hjälper till med av/på-klädning samt fixar med energitillförseln. Vi fortsätter med vårt vinnande koncept att jag sköter kartan och Annie tar kontrollerna.

Sista delen av loppet går som vanligt väldigt fort. Vi vill ha 40 minuter på oss från rondellen upp till målet. Även om vi vet att vi klarar att cykla upp på 25 minuter så vet vi ju också att till exempel kramp kan ställa till det lite... så bra att ha lite till godo.

Vi har problem att hitta en av kontrollerna i slutet, vi letar vid fel göl... Men till slut hittar vi den och får bråttom till den sista kontrollen innan vi måste bege oss uppför backen. Det är en paddlingskontroll som Annie sup:ar ut till. Hon fixar det galant och vi kommer iväg i tid. Backen ä r som vanligt väldigt låååång men vi trampar på, och trampar om fler än vad som trampar om oss. Jag har sett en kontroll till  på kartan som jag har som en liten överraskning till Annie... En kåt-kontroll! :D
Det är fler som har tänkt samma tanke och det är väldigt hetsigt i spåren och folk som gastar hit och dit. Vi hittar kontrollen ganska snabbt, andas ut.. och cyklar till målet med några minuter till godo. Vi passerar målgången med leenden på läpparna och en skön känsla. Vi tittar på rafflande målgångar där en tävlande snubblar tre gånger innan han äntligen får kroppen över mållinjen, med ett par sekunder till godo.

Vi tycker att vi hittade en bra runda, cyklade den åt rätt håll, men det kändes lite långt mellan kontrollerna. På det hela taget är vi nöjda med dagen men lite förvånade/besvikna att vi faktiskt inte cyklade längre än vi gjort tidigare år, utan typ exakt lika mycket. Vi är ju bättre tränade i år. Och om man ska vara på topp så måste man cykla längre och ta fler kontroller, så är det bara.

Vilken tur att vi redan på lördag har en ny chans att göra bättre! :) Då är det nämligen dags för AIM i Hemsedal. Det känns väldigt spännande med nytt område! Ingen av oss har varit där förut, och vet inget om terrängen, mer än det vi hört - högre fjäll, mer klättring och vackrare vyer. Det ser vi fram emot!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Skriv gärna en rad, eller två. Jag älskar kommentarer!